Nieuws Actueel

Klootschieten en netwerken tijdens Twentebal

Van onze redactie 29 juni 2015

Klootschieten

Negentig deelnemers waren op landgoed Singraven bijeen om een dagje te netwerken. Geheel in de sfeer van initiatiefnemer wijlen Karel Enkelaar, de NOS-baas uit Hilversum die een woning bezat in Buurse en jaarlijks relaties liet overkomen om 'het mooie Twente' te promoten.

Ondernemer Gerard Sanderink veegt de zweetdruppels van z'n voorhoofd. Opnieuw heeft hij in het tarweveld op het Landgoed Singraven een flinke afstand overbrugd. "Dat ging het eerste jaar slechter", zegt z'n partner Brigitte van Egten. "Toen vlogen de meeste worpen hoog de lucht in en schoot Gerard zelfs een ekster dood uit de boom."

Operazanger Ernst Daniël Smid ligt na vier pauzes (kruidenbitter, rundersteak, asperges en haring) uitgeteld in het gras. Michael Sijbom is er verantwoordelijk voor dat drie ballen zoek raken. "De Twentenaar is geboren met in de ene hand een beugelfles en in de andere een kloot", maakt de burgemeester van Losser z'n gasten wijs.De beste worp (66 meter) kwam dit jaar niet uit Oost of West maar van de Amerikaan David Blivin, die momenteel te gast is bij het Kennispark Twente. Europees kampioen klootschieten Silke Tulk en enkele collega's begeleidden de deelnemers.

Foto: Dolf Ruesink