Nieuws Actueel

KnifeCleaner: Met niets gewonnen

Martijn Vervest 3 juni 2014

Het studentenbedrijf KnifeCleaner was maandagavond één van de drie bedrijven die de zich Student Company van het jaar mogen noemen. In de categorie MBO behaalden ze de eerste plaats. Een tastbaar product hebben ze nog niet, maar de studenten van de Gelderse MBO-school Rijn-IJsel wisten de jury toch te overtuigen. "Over een maand hopen we het eerste prototype af te hebben", vertelt Joep Smolders van KnifeCleaner tegen deOndernemer.nl.

Finale Jong Ondernemen 2014:

Blokken als uithangbord techniek 'Als je net uit Hotel Mama komt'

Pitch je product in 30 seconden!"KnifeCleaner is een revolutionair product waarmee een chef-kok binnen een handomdraai zijn mes kan schoonmaken. In vijf seconden wordt het mes door verschillende grote en kleine borstels gewassen op een temperatuur van boven de tachtig graden. Het mes is snel hygiënisch schoon, veilig en goed voor het milieu dus."

Wat is daar zo vernieuwend aan?"Ons product bestaat nog niet en voegt echt wat toe. Als je bijvoorbeeld kip aan het snijden bent, dan kun je niet meteen daarna groente snijden. Je moet dan eerst naar de spoelkeuken om je mest af te wassen, met de hand want een goed keukenmes mag niet in de vaatwasser. Met de Knifecleaner is je mes binnen vijf seconden hygiënisch schoon. Het apparaat kan gewoon op de werkbank staan." Routekaart: hoe gaan jullie dit product tot een succes maken?"Door het winnen van de prijs hebben we natuurlijk veel media-aandacht gegenereerd, dat helpt! We willen ons in de eerste plaats richten op de professionele markt, maar dit product kan voor gewone consumenten ook makkelijk zijn. We willen ons product verder ontwikkelen. Dat doen we samen met Top BV uit Wageningen, een belangrijke speler in de food-innovatie sector. We hopen over een maand ons eerste prototype klaar te hebben. Vanuit daar gaan we de KnifeCleaner verder ontwikkelen. Wanneer er een definitief product ligt weten we nog niet."Knife Cleaner Promotiefilmpje