Nieuws Actueel

Knuffelpraktijk komt je lekker instoppen

Van onze redactie 26 januari 2015

Deze praktijk is in het weekeinde officieel opengegaan in een pand in de Amsterdamse wijk Slotermeer. Dààr of aan huis, knuffelt Carollyne Tjong Ajong iedereen die er 40 euro voor het eerste half uur voor over heeft. Daarna zakt de prijs naar 30 euro per half uur.

Instopservice Ze heeft ook een ‘instopservice’. Dit gaat net als bij ouders die hun kind instoppen, alleen doet Tjong Ajong het bij volwassenen. Ze komt bij hen thuis, knuffelt hen, voert een gesprek en daarna kijken ze bijvoorbeeld samen tv.

„Op een gegeven moment trekt de cliënt een pyjama aan en gaat naar bed”, schetst Tjong Ajong de gang van zaken. „Dan kom ik de cliënt onder het dekbed instoppen. Ik zeg goedenacht, trek de deur zachtjes achter me dicht en vertrek.”

De naam van haar praktijk is Lepeltje Lepeltje, naar de intieme houding waarbij mensen op dezelfde zij achter elkaar als 2 lepeltjes liggen.

In Amerika en Engeland bestaan knuffelpraktijken al langer, vertelt Tjong Ajong. Zelf merkte ze in haar massagepraktijk hoeveel mensen een dagelijkse aanraking missen.

Geen seks Seks komt er in haar praktijk niet aan te pas, daar is ze van tevoren naar iedere cliënt heel duidelijk over. „Daar zijn anderen voor.”

Ze komt aan huis bij singles of nabestaanden die net iemand hebben verloren, en bij mensen met een ernstig zieke partner die ‘het contact missen’. Ze bezoekt ook drukke huismoeders, zegt ze. „Met of zonder partner. Ze hebben de hele dag drukke kinderen om zich heen en willen ’s avonds even tijd voor zichzelf.”

Dat ze liever door haar worden geknuffeld dan door hun eigen partner, is niet vreemd, stelt Tjong Ajong. Professionele afstand schept ruimte, stelt ze. „Zo vertel je soms ook gemakkelijker je diepste zielenroerselen aan een psycholoog.”