Nieuws Actueel

KNVB accepteert schuldsaneringsplan FC Twente, club houdt licentie

Van onze redactie 23 juli 2015

FC Twente Grolsch Veste Lars Smook

En dat is goed nieuws voor de club. Afgelopen seizoen werden Twente nog zes punten in mindering gebracht, omdat de club zich niet hield aan de met de KNVB gemaakte afspraken over schuldsanering. Dat FC Twente voor komend seizoen voor tien miljoen euro schrapt in de eigen huishouding – de begroting gaat terug naar 35 miljoen – heeft voor de voetbalbond meegewogen in het besluit. Ook verkocht de club al voor acht miljoen euro spelers.

SchuldDe sanering is nodig omdat Twente diep in het rood staat. De totale schuld is opgelopen tot circa 90 miljoen euro. De club uit Enschede gaat bij een buitenlandse bank 10 miljoen euro lenen om zijn crediteuren en de belastingdienst te kunnen betalen.Het achterliggende seizoen werd afgesloten met een verlies van een miljoen euro, waar op een winst van 7 miljoen was gerekend. Dat was omdat de prognoses en cijfers die voorzitter Joop Munsterman presenteerde aan zijn medecommissarissen en de KNVB niet klopten. Munsterman werd daarop door zijn medecommissarissen afgezet.

Wouter Ravensbergen, die als accountant werkzaam is bij de licentiecommissie van de KNVB, wordt de nieuwe controller bij FC Twente.

Foto: Lars Smook