Nieuws Actueel

Koenders: blij en erkentelijk voor bevrijding

Van onze redactie 6 april 2015

Image 4842938

Rijke wordt in Mali door de Nederlandse ambassade en de Nederlandse militairen opgevangen en krijgt de noodzakelijke zorg, zo liet het ministerie van Buitenlandse Zaken maandag weten. ,,Naar omstandigheden maakt hij het goed'', verklaart het ministerie. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de partner van Sjaak ingelicht over de goede afloop.

Minister Koenders noemt het fantastisch nieuws voor Sjaak en zijn familie. ,,Ik ben blij en opgelucht dat er een einde is gekomen aan een vreselijke periode van onzekerheid en verdriet.''

De minister verwacht dat Rijke snel met zijn dierbaren kan worden herenigd. Nederland heeft zich de afgelopen jaren voortdurend ingespannen om deze ontvoeringszaak tot een goed einde te brengen. Koenders heeft de Franse en Malinese autoriteiten de erkentelijkheid van het Nederlandse kabinet overgebracht. De minister heeft hierover maandagmorgen vroeg contact gehad met zijn Franse collega's, Laurent Fabius (Buitenlandse Zaken) en Jean-Yves Le Drian (Defensie), staat in een persbericht van het ministerie.