Nieuws Actueel

Koffiezaak Meesterlijke Koffie&Thee in Hengelo in top 10 koffietest

Van onze redactie 26 oktober 2015

Meesterlijke Koffie Thee

De concurrentie is moordend Dit is een geweldige erkenning voor ons harde werk”. Op de toonbank van Bas en Imke Meester prijkt de oorkonde: koffiewinkel Meesterlijke Koffie&Thee in de Drienerstraat is met eindcijfer 9 op de tiende plek geëindigd in de AD Koffietest 2015. Verder zit de zaak vol: allemaal mensen die de uitmuntende koffie en cappuccino willen proeven. „Het is zoete inval vandaag”, glundert barista Bas Meester.

Passie Zijn geheim? Volgens Meester is dat vooral passie voor het vak. „De afgelopen drie jaar was voor ons keihard werken om de zaak in de benen te houden. Banken zijn niet scheutig met leningen terwijl je jezelf wel wil blijven ontwikkelen. Daar begin je echt niet aan als je geen passie hebt voor het vak.”Kwesie van smaak Volgens Meester is de AD koffietest een degelijke test. „Al met al is mijn koffie door acht verschillende personen getest, hoofdredacteur Christiaan Ruesink incluis. Een verschil met de koffietest van vakblad Misset Horeca, waar we maar één tester van hebben gezien. We eindigden vorige maand op een teleurstellende 92e plek, het jaar daarvoor nog op de 46e plaats. Kritiek was dat de koffie sterker had gemogen. Maar dat is een kwestie van smaak.”

Meester wil beter worden. werkt nu samen met de buurman aan een kleine theaterzaal achter zijn zaak, waar kleinschalige evenementen gehouden kunnen worden. CrowdfundingDaarnaast is Meester bezig met een crowdfundingsproject. Hij wil 15.000 euro ophalen om zijn winkelconcept uit te kunnen breiden.

Foto: Meesterlijke Koffie&Thee