Nieuws Actueel

Koning en Máxima bij Koningsspelen in Leiden

Van onze redactie 24 maart 2015

Image 4822443

De spelen zijn in 2013 voor het eerst gehouden ter gelegenheid van de inhuldiging van Koning Willem-Alexander. De organisatie is in handen van de Richard Krajicek Foundation en de Johan Cruyff Foundation.

Basisschoolleerlingen De spelen zijn bedoeld voor basisschoolleerlingen in Nederland en het Caraïbisch gebied. De scholen die zich hebben ingeschreven mogen zelf bepalen wat ze gaan doen op die dag.

De dag begint net als voorgaande jaren met een Koningsontbijt. Vorig jaar was er enige ophef over de hagelslag en pindakaas die bij het ontbijt zaten. Dit broodbeleg zou niet gezond zijn, aldus het Voedingscentrum. Vorig jaar benadrukte de koning in een vraaggesprekje op Zapp (Nederland 3) het belang van een goed ontbijt en sport.

Feestelijk ontbijt Ook dit jaar zal het ontbijt een 'feestelijke' uitstraling hebben in combinatie met gezond, vertelde Richard Krajicek al eerder. "We vinden deze zachte manier de beste aanpak. Wanneer je alleen kiest voor de meest gezonde producten, schiet het zijn doel voorbij. Bovendien zijn de Koningsspelen begonnen als een feestdag", zo zei hij toen.

Ook dit jaar zullen de leerlingen de Spelen beginnen met een nieuw lied en een bijbehorende dans, dat wordt gezongen door Kinderen voor Kinderen. Het nummer heet Energie.