Nieuws Actueel

Koning en politiek diep geschokt door aanslag Parijs (video)

Van onze redactie 7 januari 2015

,,Nederland staat schouder aan schouder met Frankrijk. Onze gedachten gaan nu allereerst uit naar iedereen die door deze verschrikkelijke gebeurtenis is getroffen.''

Rutte heeft de Franse president Hollande in een eerste reactie zijn medeleven betuigd en steun toegezegd.

Tweede Kamer Tweede Kamerleden hebben woensdag geschokt gereageerd op de aanslag op de redactie van het Franse satirische weekblad Charlie Hebdo in Parijs. ,,Aanslag op tijdschrift Charlie Hebdo is bedreiging van alle vrijheden waar ik heilig in geloof. Mijn gedachten gaan uit naar de slachtoffers'', twitterde Harry van Bommel van de SP. Ook Geert Wilders van de PVV reageerde snel via Twitter toen het nieuws bekend werd. ,,Zojuist debat aangevraagd met minister-president Rutte nav vreselijke aanslag in Parijs'', twitterde hij.

De fractie van VoorNederland (VNL) wil een debat met de ministers van Buitenlandse Zaken en Veiligheid en Justitie. Bram van Ojik, fractievoorzitter van GroenLinks, zegt: ,,Wat een afschuwelijk nieuws uit Parijs. Een aanslag op de vrijheid. Mijn gedachten zijn bij de slachtoffers.''

Koenders Minister Bert Koenders spreekt van ,,afschuwelijk nieuws'' uit Parijs over de aanslag op de redactie van het Franse satirische weekblad Charlie Hebdo. ,,Ik leef mee met betrokkenen. Solidair met Franse volk'', laat hij woensdag weten.

De Franse president François Hollande spreekt van een terroristische aanval op het blad. Zeker elf mensen kwamen om het leven.