Nieuws Actueel

Koninklijke Woudenberg repareert fontein Rome

Rik Nizet 13 maart 2015

Fontein rome reparatie middelgroot

Het Nederlandse bedrijf Koninklijke Woudenberg gaat een van de ruim 400 fonteinen in Rome met monumentale historische waarde restaureren. Dat is besloten na overleg met de plaatselijke autoriteiten. Het bedrijf wil daarmee een gebaar maken na de schade die supporters van Feyenoord in februari aanrichtten in aanloop naar de uitwedstrijd tegen AS Roma.Lees ook:Hooligan sloopt, bedrijf repareert

De beroemde Barcaccia-fontein van Bernini bij de Spaanse Trappen raakte bij de ongeregeldheden beschadigd. Restauratiebouwbedrijf Koninklijke Woudenberg bood eerder aan die fontein te herstellen. "Maar de Italianen hebben zelf de eerste herstelwerkzaamheden al verricht en gaan daar ook mee verder", aldus een woordvoerster vrijdag. "Daarom is besloten ons op een andere fontein te richten.'' In overleg met de gemeente wordt het restauratieproject uitgezocht.

Salviamo la BarcacciaHet initiatief om geld in te zamelen voor herstelwerkzaamheden kwam bij de vereniging 'Salviamo la Barcaccia' vandaan. Dat is een groep in Italië woonachtige Nederlanders. Maandag stond de teller op 22.500 euro.