Nieuws Actueel

‘Koopavond in Almelo 61 procent minder druk dan twee jaar geleden’

Van onze redactie 25 november 2014

Ondernemersvereniging Centrum Almelo Aktief (CAA) en centrummanager Han Wild zijn niet bij het onderzoek betrokken en kunnen niet bevestigen dat de cijfers kloppen, maar zij zien wel dat de koopavond in Almelo steeds minder bezoekers trekt.

Trend„De cijfers lijken reëel, maar ik kan ze niet onderbouwen”, zegt Han Wild. Ook CAA-voorzitter Gerrit van Woudenbergh beschikt niet over harde cijfers, maar hij herkent de trend. „Ik hoor geluiden van de ondernemers dat het bezoek op de koopavond inderdaad terugloopt.”

AfschaffingOnlangs is op een ledenvergadering van CAA al eens gesproken over een mogelijke afschaffing van de koopavond op donderdag. Dat staat komend jaar opnieuw op de agenda. „Er moet dan wel een alternatief komen. Bijvoorbeeld de zaterdagmiddag verlengen en dan openblijven tot 19.00 uur”, zegt Van Woudenbergh. Hier zijn overigens nog geen concrete ideeën over, maar er wordt wel over gesproken. CAA wil vaker ledenvergaderingen beleggen en dan komt de koopavond opnieuw aan bod. Ook Wild zet de koopavond op de agenda. „In de loop van volgend jaar ga ik hier zeker mee bezig.”

TwenteAlmelo staat overigens niet alleen met de teruglopende bezoeksaantallen op koopavonden. In Enschede is het 42 procent minder druk dan twee jaar geleden, in Hengelo 52 procent. Ook in grote steden als Amsterdam (-11 procent), Utrecht (-51 procent) en Den Haag (-33 procent) gaat het slecht op de koopavonden.

Foto: Rikkert Harink