Nieuws Actueel

Koopjesjager niet goedkoper uit

Lotte Grimberg 26 augustus 2014

Mensen die goedkoop uitstapjes en hotelovernachtingen via veilingsites denken te bemachtigen, kunnen bedrogen uitkomen. De Consumentenbond onderzocht 24 uitstapjes en daarvan bleken er acht elders goedkoper te worden aangeboden.

Klanten van veilingsites laten zich vaak meeslepen door het bieden, waardoor ze niet scherp voor ogen hebben hoeveel een uitstapje of overnachting waard is, laat de bond dinsdag weten.

TegenvallenBijkomende kosten worden bovendien vaak over het hoofd gezien, waardoor een aanbieding uiteindelijk vies kan tegenvallen. Ook komt het voor dat men moet betalen om mee te kunnen bieden.

De consumentenorganisatie raadt aan vooraf bij het reisdoel zelf na te gaan wat de werkelijke prijs is en ook nog op webwinkels te kijken. Veilingsites vermelden de oorspronkelijke prijs vaak niet of zijn daar vaag over, aldus de bond.

Gunstige prijsBij het onderzoek werden ook nog ruim 400 consumenten online ondervraagd. Daarbij bleek dat een kwart nog nooit een gunstige prijs heeft binnengehaald.