Nieuws Actueel

Kooplieden zijn onduidelijkheid over standplaats Almelose warenmarkt zat

Van onze redactie 25 september 2015

Warenmarkt Almelo Annina Romita

"Het duurt gewoon te lang", zegt Mohammed Hassani, bestuurslid van de Stichting Weekmarkt Almelo. Marktkooplieden haken af in Almelo, bevestigt Hassani. Ze kiezen steeds vaker voor Hoogeveen, waar op donderdag ook markt is. Oorzaak is volgens de marktkoopman de aanhoudende onduidelijkheid in Almelo over de nieuwe standplaats.

Handtekeningen De markt moet weg van de huidige plek. De binnenstad gaat namelijk op de schop. De gemeente, woningcorporatie Beter Wonen en investeerder Urban Interest zijn er al geruime tijd met elkaar over in gesprek. Maar de handtekeningen zijn nog niet gezet. En zolang er geen akkoord is over het plan, is er ook onduidelijkheid voor de kooplieden. Aanvankelijk zou de markt afgelopen voorjaar al wijken.

Overleg In een reactie laat wethouder Jan van Marle weten dat hij de opmerking van Hassani dat het te lang duurt, terecht vindt. Begin oktober is er op initiatief van de gemeente overleg tussen alle betrokken partijen over een nieuwe locatie. "De uitnodigingen zijn net de deur uit."

Foto: Annina Romita