Nieuws Actueel

Kopers in de rij voor failliete dierenparken Zodiac Zoos

Van onze redactie 27 januari 2015

Zodiac Zoos bezit behalve Dierenpark Wissel ook Zoo Parc Overloon en AquaZoo in Leeuwarden. Elk dierenpark bezit tussen de veertig en zeventig diersoorten. De verzorging van de dieren is ondanks het faillissement gegarandeerd, aangezien het UWV de komende weken het salaris van de verzorgers doorbetaalt. „Maar er is wel grote haast geboden, want de regeling met het UWV is eind volgende maand afgelopen en de dieren kunnen niet aan hun lot worden overgelaten”, aldus de curator.

Sympathieke businessDe dierenparken moeten samen volgens de curator „een getal met zes nullen” opbrengen. Maar ze zijn eventueel ook afzonderlijk te koop. Er hebben zich al oud-dierenverzorgers gemeld die 'hun' dierentuin wel zouden willen kopen. „Een failliete dierentuin is een sympathieke business. Het lijkt veel mensen leuk om zoiets te hebben.” Om die reden redde multimiljonair Marcel Boekhoorn in 2000 Ouwehands Dierenpark in Rhenen van het faillissement.

GrondEen koper van een dierenpark krijgt behalve beesten veel braakliggende grond. Wissel is bekend om de collectie piepkleine aapjes. Overloon heeft onder meerdwergnijlpaarden en cheetahs en AquaZoo bezit poedoe's (een hertensoort) en zeeberen.

BorculoZodiac Zoos wilde ook een wildpark openen in Gasselte (Drenthe) en in 2016 de grootste overdekte vlindertuin van Europa in Borculo in de Achterhoek, maar Gunning weet niet hoe het met die plannen staat.

Lees ook: Plannen Butterfly World Borculo in de wacht na faillissement initiatiefnemer

Foto: Hollandse Hoogte