Nieuws Actueel

Kort geding om SBS-docu over moord

Van onze redactie 15 november 2014

De advocaten van de 2 verdachten in de zaak willen de uitzending tegenhouden, omdat hun cliënten erin voorkomen. Maar SBS zegt er alles aan te hebben gedaan om te zorgen dat het duo onherkenbaar is. Zo worden de namen niet volledig genoemd, zijn de hoofden zowel van voren als van achteren geblurd en zijn de stemmen vervormd.

Gruwelijke moord Een algeheel uitzendverbod is niet van toepassing, als het aan de zender ligt, maar het is ook geen optie om de gewraakte beelden van het politieverhoor eruit te halen, aldus de woordvoerster. Volgens haar laat de special zien hoe politie en justitie een zogenoemde cold case onderzoeken en die tot een einde brengen.

Vrijdag kregen de 2 verdachten in hoger beroep 2 jaar langer gevangenisstraf dan eerder bij de rechtbank: 17 in plaats van 15 jaar. Het tweetal doodde in november 1997 op gruwelijke en extreem gewelddadige wijze het Amsterdamse paar Henk Opentij (79) en Mary Run (73), toen zij op rooftocht wilden gaan in de woning van Opentij in Amsterdam-Noord.

De rechtbank in Amsterdam heeft ook bevestigd dat het kort geding zondagmiddag dient.