Nieuws Actueel

Kortingsactie na dood meisje

Bram de Vrind 23 mei 2014

Een leverancier van dug-outs speelt met een fikse kortingsactie in op de dood van een 10-jarig meisje uit Friesland. Het meisje overleed woensdag nadat de dug-out waarop zij zat, instortte.

Dat gebeurde tijdens een schoolkorfbaltoernooi op een sportveld in het Friese Twijzel. Sportartikelenbedrijf ERMA Sport stuurde nog dezelfde dag een bericht waarin het alumnium dug-outs aanprijst bij clubs 'die nu nog in het bezit zijn van een stenen dug-out'.

In het persbericht onder de kop 'ERMA Sport betuigt medeleven', komt het bedrijf snel ter zake: "ERMA Sport neemt als grootste fabrikant van dug-outs en doelen haar verantwoordelijkheid als marktleider. Clubs die nu nog in het bezit zijn van een stenen dug-out krijgen de mogelijkheid om deze tegen sterk gereduceerd tarief te vervangen door aluminium dug-outs."

Een woordvoerder van het bedrijf zegt tegen De Telegraaf dat ze het persbericht niet ongepast vindt. "We reageren met dit bericht op vragen die we de afgelopen dagen kregen van Friese media en van sportverenigingen uit het hele and. Wij hechten aan veiligheid op de sportvelden en willen daar op deze manier onze bijdrage aan leveren."