Nieuws Actueel

KPMG besteedt miljoenen aan betere kwaliteit

Van onze redactie 10 december 2014

Het geld zal onder meer worden gebruikt voor training en opleiding en het aantrekken van honderd nieuwe medewerkers. Dat maakte het bedrijf woensdag bekend bij de presentatie van de cijfers over het boekjaar 2013/2014.

Affaires KPMG heeft een periode achter de rug waarin het werd geplaagd door affaires. Zo moest het bedrijf een hoge boete betalen in een schikking met het Openbaar Ministerie omdat accountants hun klant Ballast Nedam hadden geholpen bij het omkopen van ambtenaren in het buitenland. De firma trok eerder dit jaar financieel puinruimer Jan Hommen aan als topman om schoon schip te maken.

,,Het afgelopen jaar was zonder twijfel één van de moeizaamste jaren uit de bijna honderdjarige historie van KPMG. Er waren gewoonweg te veel incidenten'', stelde Hommen woensdag vast.

Omzetontwikkeling De omzet van KPMG daalde met bijna 2 procent tot 595 miljoen euro. De nettowinst steeg licht tot 54,4 miljoen euro. ,,We zien goede operationele resultaten bij een fractioneel lagere omzet. Maar door voorzieningen en kosten als gevolg van incidenten uit het verleden is de winst nauwelijks gestegen'', aldus Hommen.

Hommen (71) heeft inmiddels tal van veranderingen doorgevoerd om de reputatie in het kantoor te herstellen, zoals de benoeming van externe toezichthouders en het aan banden leggen van de beloningen van partners.

Deze en andere maatregelen moeten ervoor zorgen dat KPMG ,,weer de norm wordt in de sector voor wat betreft de kwaliteit''.