Nieuws Actueel

KPN: beter bereik in Twente en de Achterhoek

Van onze redactie 29 april 2015

Kpn anp

KPN zette in eerste instantie in op de verbetering van dekking in gebieden vanaf 1.500 inwoners, maar deze grens wordt nu verlaagd naar 500 inwoners. Dat betekent vooral dat regio’s in Overijssel, Drenthe en Limburg, en dan met name de grensgebieden, beter bereikbaar worden.

VodafoneEnerzijds gaat KPN vanuit bestaande masten werken met een lagere frequentie die een groter bereik hebben. Anderzijds zullen extra masten worden bijgeplaatst. KPN zal ook meeliften op nieuwe masten van Vodafone, zoals deze telecomaanbieder op zijn beurt weer gebruik kan maken van verbeteringen die KPN doorvoert.

ZendmastenVodafone gaat onder andere een nieuwe zendmast plaatsen in Lattrop in Dinkelland, nabij het sportpark van DTC’07. KPN heeft door een technische aanpassing van de antenne in Ratum in Winterswijk al het netwerk in dat gebied krachtiger gemaakt.UtopieJacob Groote, directeur Mobiel bij KPN, geeft aan het afgelopen half jaar veelvuldig contact te hebben gehad met burgemeesters en burgercomite’s uit Twente en de Achterhoek. „We proberen zoveel mogelijk maatwerk te leveren.” Het netwerk van KPN heeft in Nederland een bereik van meer dan 99 procent. Hoewel de dinsdag aangekondigde maatregelen het bereik zullen verbeteren is een dekking van 100 procent volgens zowel Vodafone als KPN ‘een utopie’. „Vanwege bebossing en nieuwe bebouwing”, aldus Groote namens KPN.