Nieuws Actueel

KPN bevestigt interesse voor dochter Base

Caroline Spilt 2 april 2015

Bij KPN hebben zich meerdere partijen gemeld die belangstelling hebben voor de Belgische dochteronderneming voor mobiele telefonie Base. Dat heeft het telecomconcern donderdag bevestigd. Alle opties met betrekking tot Base worden onderzocht, volgens het bedrijf.

Op een mogelijke verkoop van Base wordt al enkele weken gespeculeerd. De Belgische zakenkrant L'Echo meldde donderdag dat KPN kan rekenen op belangstelling van in ieder geval Telenet en Nethys, de eigenaar van telecomprovider Voo. Eerder werden het Franse Altice en Liberty Global, het moederbedrijf van kabelaars Ziggo en UPC, al genoemd als potentiële kopers.

KPN deed vorig jaar al zijn Duitse tak voor mobiele telefonie de deur uit. Het hield aan de verkoop van E-Plus 5 miljard euro in contanten over plus een belang over van ruim 20 procent in koper Telefónica Deutschland. Na een eventuele verkoop van Base, dat volgens marktkenners rond 1 miljard euro zou kunnen opbrengen, blijven op dat minderheidsbelang na alleen de Nederlandse activiteiten over.