Nieuws Actueel

KPN houdt semafoonklanten

Lotte Grimberg 21 augustus 2015

Kpn bod groot

Telecombedrijf KPN hoeft een bestand aan semafonieklanten en semafoonapparatuur niet terug te geven aan de Eindhovense ondernemer Chris van Steenbergen. Dit heeft de rechter in Den Haag vrijdag bepaald in een kort geding tussen de BiQ Group en KPN.

KPN kocht het semafoniepakket vorig jaar van een dochterbedrijf van Van Steenbergen. De ondernemer zegt daarbij te zijn opgelicht door de bestuurders van dit bedrijf. Van Steenbergen spande een kort geding aan en eiste zijn semafoonbedrijf terug. De kortgedingrechter wijst dit af, maar een motivering bij het vonnis is nog niet bekend. Die volgt pas op 4 september.

Met de overname van de duizenden semafoons, de ouderwetse piepers, werd KPN feitelijk monopolist op de Nederlandse semafoniemarkt. Semafoons, waarmee korte berichten of telefoonnummers kunnen worden verstuurd, waren in opkomst in de jaren negentig. Door de mobiele telefoon zakte deze markt in, maar verdween nooit helemaal.

Het verkopende dochterbedrijf is inmiddels failliet, waardoor Van Steenbergen KPN voor de rechter daagde. ,,Ik moet wel naar de rechter omdat er anders een voldongen feit ontstaat'', zei hij onlangs in NRC Handelsblad. ,,Het is David tegen Goliath, maar ik kan niet anders.''