Nieuws Actueel

KPN: Open deze e-mail niet!

Rik Nizet 27 maart 2014

KPN waarschuwt computergebruikers om attachments in e-mails die van het telecombedrijf lijken te komen niet te openen. Dat liet KPN donderdag weten.

Volgens het telecombedrijf zijn er e-mails in omloop die afkomstig lijken te zijn van de dienst waar klanten van KPN misstanden kunnen melden (de Abusedesk). In tegenstelling tot berichten van het bedrijf zelf bevatten die mails een attachment, dat computers met schadelijke software besmet als het wordt geopend. KPN waarschuwt gebruikers daarom het betreffende bericht direct te verwijderen.

4G NetwerkKPN beschikt over een nagenoeg landelijk dekkend netwerk voor 4G. Dat meldde het telecombedrijf donderdag. KPN legt momenteel de laatste hand aan de uitbreiding van het netwerk in Zeeland, waarna de technologie die zorgt voor sneller mobiel internet naar verwachting begin april landelijk beschikbaar is. KPN legde eind 2012 bijna 1,4 miljard euro neer voor frequenties die geschikt zijn om 4G aan te bieden.

Ook Vodafone, T-Mobile en Tele2 werken aan de 'uitrol' van een netwerk voor 4G. Om het snellere internet van 4G te gebruiken dienen klanten van de providers te beschikken over een geschikt toestel.