Nieuws Actueel

KPN start eigen tv-serie

Lotte Grimberg 15 juni 2015

Met eigen, unieke content in zijn televisie-aanbod wil KPN de klant behouden en weer aan zich binden. Het telecombedrijf komt volgend jaar met een nieuwe Nederlandstalige tv-serie, genaamd Brussel. Die zal beschikbaar zijn op de bestaande tv-platforms van KPN en op de nieuwe televisie-app waarmee het concern de concurrentie wil aangaan met streamingsdiensten als Netflix.

De tijd dat gezinnen elke avond op een vast tijdstip voor de buis gekluisterd zitten, is voorbij, stelt commercieel directeur Frank van der Post maandag. "De jongere generatie kijkt graag on demand.'' Hij wil dat klanten weer ,,blij en tevreden'' worden.

BrusselBrussel moet een 'grootse en spannende' serie worden over de macht en het verval daarvan in de Europese hoofdstad. De serie is geschreven door Leon de Winter en wordt geproduceerd door Endemol Shine. De hoofdpersonen zijn onder anderen een Nederlandse eurocommissaris, haar dochter en een Nederlandse beroepsmilitair bij de NAVO.

Achter de schermenKPN gaat samen met vooraanstaande partijen Nederlandse programma's maken die klanten "iets extra's'' bieden, kondigde het bedrijf maandag aan. Behalve series komt KPN vooral met muziek en sport. Hiervoor zijn onder meer deals gesloten Mojo Concerts en Amsterdam Dance Event. KPN wil bijvoorbeeld opnames van achter de schermen bij concerten en festivals op de buis brengen. Op sportgebied denkt het bedrijf onder meer aan documentaires.

Over de investeringen die bij dit alles komen kijken, wilde Van der Post maandag niets kwijt. De eerste eigen content is na de zomer beschikbaar op KPN iTV, iTV Online en straks ook op de nieuwe tv-app Play. Dat wordt een betaalde app voor smartphone, tablet en tv. Over die app, die ook toegankelijk wordt voor mensen die geen klant van KPN zijn, zullen later deze maand meer details naar buiten komen.

Brussel, waarvan de opnames nog moeten worden beginnen, zal in tien afleveringen van vijftig minuten de tweede helft van 2016 uitgezonden worden. Mensen die tv kijken via KPN, hoeven geen extra kosten te betalen voor het extra programma-aanbod.