Nieuws Actueel

KPN-topman stort extra bonus terug

Caroline Spilt 3 april 2015

Kpn eelco blok bonus middelgroot

Bestuursvoorzitter Eelco Blok van KPN stort zijn extra bonus van 425.000 euro terug. Dat heeft hij donderdag aan het personeel laten weten. Blok, die het geld kreeg voor zijn inspanningen rond de verkoop van het Duitse dochterbedrijf E-Plus, wil de cao-onderhandelingen, die vorige maand zijn begonnen, kunnen voeren zonder discussie over de bonus.

Volgens Blok hebben de vakbonden 'aan het begin van dit proces mijn beloning onderdeel gemaakt van deze onderhandelingen'. De topman acht het in het belang van KPN en alle collega's dat de onderhandelingen 'constructief en zuiver' gevoerd kunnen worden. "Deze gesprekken moeten niet gaan over mij, maar over de toekomst van KPN."

Niets toe te voegenEen zegsman van KPN had voor het moment niets toe te voegen aan de verklaring van Blok.

OngepastFNV roffelde zichzelf op de borst en stelde dat Blok tot zijn besluit kwam nadat de bond samen met CNV, Qlix en VHP-2 hadden gepleit voor terugstorten van de bonus. De bonden vonden het 'ongepast' dat Blok een vorstelijke inkomensstijging werd toegekend, terwijl onder zijn bewind duizenden banen zijn geschrapt bij KPN.

Reactie FNVVoorzitter Ton Heerst van FNV vindt dat Blok er goed aan heeft gedaan om de extra bonus terug te storten. "De top moet niet alleen aan zichzelf denken, maar ook aan het belang van de rest van het bedrijf''. Volgens cao-onderhandelaar Joost van Herpen van FNV Publiek Belang 'kan een bonus van bijna een half miljoen euro echt niet. Het is goed dat Eelco Blok bij zinnen is gekomen.'