Nieuws Actueel

KPN trekt rookgordijn op

Rik Nizet 10 januari 2014

KPN praat momenteel niet met grootaandeelhouder América Móvil (AMX) over een eventuele overname van het bedrijf. Dat zei de president-commissaris van KPN, Jos Streppel, vrijdag op de buitengewone aandeelhoudersvergadering van het telecombedrijf.

"Als we gesprekken zouden voeren die tot een overname kunnen leiden, zouden we een persbericht uitbrengen. We hebben geen persbericht uitgebracht", gaf Streppel aan. Hij reageerde op uitspraken van de financieel directeur van América Móvil, waaruit bleek dat het Mexicaanse bedrijf ondanks de mislukte overnamepoging van vorig jaar nog steeds interesse heeft in KPN.

WennenDe gesprekken van KPN met América Móvil zijn volgens Streppel vergelijkbaar met de gesprekken die met alle grootaandeelhouders van het bedrijf worden gevoerd. "We hebben weer even aan elkaar moeten wennen nadat de overname niet doorging, maar we zijn professionele partijen en het contact loopt weer'', stelde hij. Bestuursvoorzitter Eelco Blok gaf aan dat gesprekken over operationele samenwerking na de mislukte overnamepoging zijn stilgelegd en niet opnieuw zijn opgestart.