Nieuws Actueel

Krakers verzetten zich bij ontruiming pand

Van onze redactie 20 januari 2015

Tot nu toe werden zeven mensen aangehouden. Zeker drie anderen zitten nog in het pand. Enkele van hen hebben zich in beton gegoten om het de politie zo lastig mogelijk te maken, zei politiecommandant Leen Schaap tegen AT5.

Ontruiming De ontruiming op de hoek van de Pieter Vlamingstraat en de Pontanusstraat begon rond 11.00 uur na een rechterlijk bevel. Het pand werd al zeven jaar bewoond door krakers, maar deze groep zat er volgens Schaap pas sinds donderdag. Zij trokken erin toen de coffeeshop op de begane grond eruit ging.

De politie probeerde met een waterkanon het gebouw leeg te krijgen, maar moest nog flink haar best doen om de nog aanwezige mensen aan te houden. Binnen lag het bezaaid met spullen, zoals koelkasten en kerstbomen, waardoor de politie er minder makkelijk door kon.

Warmtecamera's De ME zoekt met warmtecamera's naar nog meer mensen in het pand. Daardoor hoeven ze niet alle kamers uit te kammen.

De politie ging vorige week nog langs bij de krakers in een poging ze eruit te krijgen. Daaraan hebben ze geen gehoor gegeven.