Nieuws Actueel

Specialisten: Kris en Lisanne omgekomen door valpartij (video)

Van onze redactie 4 maart 2015

Image 4792790

Lisanne en Kris verdwenen op 1 april toen zij een wandeling maakten in de jungle van Boquete in Panama. Na intensieve zoektochten werden eerder al stoffelijke resten van beide vrouwen gevonden.

Tijdens de laatste zoektocht zijn geen nieuwe resten gevonden. De onderzoekers kwamen wel tot de conclusie dat verdwalen op het pad waar de vrouwen liepen zeer onwaarschijnlijk is. Ook een misdrijf wordt nagenoeg uitgesloten. ,,Wat rest is een noodlottig ongeval, mogelijk veroorzaakt door een ongelukkige valpartij'', zo laat de familie van Kremers, initiatiefnemers van de laatste zoektocht, via een woordvoerster weten.

Hoogteverschil

Het team forensisch specialisten houdt er rekening mee dat Lisanne en Kris van een helling zijn afgegleden, en dat terug omhoog klimmen uitgesloten is zonder de juiste hulpmiddelen. ,,Bij een val op deze plek is er een enorm hoogteverschil van dertig tot veertig meter, wat de kans op letsel zeer waarschijnlijk maakt. Bovendien is de stroom aan beide kanten omgeven door watervallen en is de bedding omgeven door steile rotswand van enkele meters'', aldus de onderzoekers. De plek waar dit gebeurd kan zijn, werd door verscheidene personen, onafhankelijk van elkaar, aangewezen.

,,We zijn als familie opgelucht dat we nu toch eindelijk een mogelijke en plausibele verklaring hebben voor alle vragen die we rond het overlijden van Kris hadden'', aldus de familie Kremers.