Nieuws Actueel

Kritiek en lof over Ramadan-boodschap Rutte

Van onze redactie 18 juni 2015

Image 5012260

,,Graag wens ik de miljoen moslims in Nederland een fijne ramadan toe. Ramadan kareem" twitterde Rutte donderdagochtend. De boodschap kwam ook op zijn facebookpagina te staan. Geert Wilders reageerde via Twitter op de boodschap van de premier en noemde het 'knettergek'.

De ramadan begint donderdag voor miljoenen moslims en duurt dertig dagen. Niet iedereen vat de social mediaberichten van Rutte hierover op als sympathiek gebaar. De combinatie van de woorden 'fijne' en 'ramadan' is voor mensen op sociale media een ongelukkige combinatie. Zo twittert Sylvia Witteman: ,,Wens mij dan ook even een 'fijne' wortelkanaalbehandeling toe. Volgens mij is ramadan niet bedoeld als fijn." Andere mensen vragen zich op Twitter af waarom Rutte geen soortgelijke boodschap twittert als het Kerst of Sinterklaas is.Er klinken ook andere geluiden. Zo schrijft twitteraar Eva: ,,Jeetje, Rutte wenst degenen wie het aangaat een fijne ramadan en hij wordt bedolven onder negatieve reacties, calm your tits guys."

President Obama twitterde een soortgelijke boodschap als Rutte. Ook David Cameron twitterde over de ramadan en gaf zijn landgenoten die meeoden aan de ramadan 'best wishes'.

“Graag wens ik de miljoen moslims in Nederland een fijne ramadan toe. Ramadan kareem." -MinPres

Posted by Minister-president on Thursday, June 18, 2015