Nieuws Actueel

Kritiek op deelname Arnhems bedrijf aan internationale wapenbeurs

Van onze redactie 28 januari 2015

Onverantwoord, vindt Stop Wapenhandel, dat erop aandringt dat de 'militaire handelsmissie' wordt geannuleerd. De Bree heeft het eerder gehoord, zegt hij. "Ze hebben geen idee waarover ze praten".

Sensoren Bij Microflown, gevestigd in De Enk aan de Novalaan, ontwikkelen en maken ze uiterst gevoelige sensoren waarmee geluidsbronnen kunnen worden gelokaliseerd, zelfs in een zeer lawaaierige omgeving. De toepassingen van de sensoren zijn legio, legt de Bree uit. Zo maakt de auto-industrie gebruik van Microflown-apparatuur om 'rammeltjes' en andere ongewenste geluiden in nieuwe modellen te traceren en te bestrijden.

Ook computerfabrikanten die last hebben van geluidjes, weten de weg naar Arnhem te vinden. Van Bree: "Als het gaat om bronlokalisatie zijn we wereldwijd marktleider. Weliswaar van een super klein marktje, maar toch."

Defensie Hij verhult niet dat Microflown zaken doet met het ministerie van Defensie. "Wij blinken ook uit in battlefield acoustics. Het is toch geweldig als je vanuit een helikopter akoestisch kunt vaststellen waar zich schutters bevinden en van welke wapens ze zich bedienen? Weten of er drones in de buurt zijn, is dat niet handig? Daarmee zijn mensenlevens te redden. Met wapenhandel heeft het helemaal niets te maken."

Impressie van de IDEX 2013: