Nieuws Actueel

Kritiek op ondernemer = boete

Rik Nizet 19 november 2014

Een Engels echtpaar heeft van een hotel waar het in augustus verbleef 'een boete' gekregen wegens kritiek op de onderneming. Na hun verblijf in het Broadway Hotel in Blackpool uitten de Britten hun teleurstelling op internet en kwalificeerde het Broadway Hotel als "een verrot stinkend krot gerund door Muppets''.

Korte tijd later ontdekte het stel dat via hun creditcard 125 euro naar de rekening van het hotel was verdwenen bovenop de eerder betaalde hotelrekening.

Slechte kritiekDe extra 125 euro moest worden afgedragen wegens "slechte kritiek''. Dit zou hebben gestaan in de kleine lettertjes van de overeenkomst waarmee het echtpaar Tony en Jan Jenkinson uit het noorden van Engeland hun hotelkamer had geboekt. Voor 'de boete' was het stel al erg ontevreden over de prijs, meldden Britse media woensdag: "Als je deze plek krijgt aangeboden voor twee weken voor een dubbeltje dan wordt je nog afgezet." Ze beschrijven een brandgevaarlijke kamer met behang dat van de muren losliet, een smerig dun tapijt en dat ze 's nachts door de spiralen van het vieze matras werden 'aangevallen'.

TerugvorderenDe Jenkinsons willen via hun creditcardmaatschappij hun 'boete' terugvorderen. Een Engelse consumentenorganisatie heeft een onderzoek ingesteld naar de handelwijze van het hotel. De site waarop de kritiek werd gespuid, TripAdvisor, heeft aangekondigd "zo nodig stappen te ondernemen om de integriteit van de site te beschermen." TripAdvisor vreest een vorm van censuur op de site.