Nieuws Actueel

Kroeg Het Bonte Paard in Dijkerhoek vol dankzij directe benadering klanten

Van onze redactie 7 augustus 2015

Bonte Paard Lenneke Lingmont

Rensen woont zelf naast Het Bonte Paard. Na zijn carrière als melkveehouder besloot hij achter de bar te kruipen. Met succes. "Er moet hier wel iemand staan die iedereen kent. Vijfennegentig procent van de stamgasten komt uit Dijkerhoek, ik ken ze allemaal", vertelt Rensen. "Eén keer in de maand houden we een soort muziekavond, die kondigen we aan op Facebook."

Verzamelpunt De stamgasten zijn vooral jongeren die veel tijd doorbrengen in een keet in de omgeving. Het Bonte Paard is volgens Rensen een soort verzamelpunt geworden. "Er komen hier boeren, loonwerkers en bijvoorbeeld ICT'ers. Het is heel divers."

WhatsappbomNaast de muziekavonden, die aan iedereen kenbaar worden gemaakt via Facebook, organiseert Rensen regelmatig iets voor de stamgasten. Een uitje naar een brouwerij in Duitsland, een barbecue of een avondje kaarten: het kan allemaal. Die avonden worden echter niet aangekondigd via sociale media. Hoe weet je dat er zo'n avond is? "Dat gaat allemaal via whatsapp, een paar dagen van tevoren. Ik vertel het in groepsapps, of ik gooi er een whatsappbom uit - naar zeventig man tegelijkertijd. Dan komen ze."

Simpele keus Stamgast Lisa (23) zit regelmatig met haar vrienden bij Rensen aan de bar. "Je komt hier gewoon niet weg, het is te gezellig op de café-avonden. Als we met z'n allen naar Dieka zouden gaan en Wilco whatsappt dat er een caféavond is... Dan is de keus simpel. Dan gaan we naar Het Bonte Paard."

TelefoonnummerWie op de whatsapplijst van de barman wil komen, moet eerst op de bonnefooi naar Het Bonte Paard. "Als ik nieuwe gasten wat vaker zie, dan vraag ik uiteindelijk hun nummer. Dan krijgen ze de whatsappjes ook", legt Wilco uit. "Ik stap niet meteen op iedereen af hoor, dat doe ik een beetje op gevoel. Nu ik dit zo vertel, realiseer ik me dat het misschien afwijkend is. Ach, wat zal ik ervan zeggen? We zijn geen gemiddelde kroeg."

Foto: Lenneke Lingmont