Nieuws Actueel

Kroonjuwelen op Taiwan Excellence Showcase

Rik Nizet 24 juni 2015

Taiwan excellence showcase 2015 groot

Deze zomer kunnen techies en liefhebbers van design hun hart ophalen tijdens de Taiwan Excellence Showcase in Amsterdam. De expositie is deze week officieel geopend en staat in het teken van de handelsrelatie tussen Taiwan en Nederland. Taiwan staat bekend als voorloper in technologische ontwikkeling en Taipei is volgend jaar World Design Capital. Te zien zijn bijna honderd Taiwanese producten die de Taiwan Excellence Award hebben ontvangen. Innovatieve merken als Asus, Delta Electronic en BESV tonen hun nieuwste producten. De expositie is van 24 tot en met 28 juni gratis te bezoeken in Amsterdam. Daarna reist deze door naar Londen, Parijs en Düsseldorf.

Van smartwatch tot gamebikeVan de mooiste smartwatch ooit ontworpen, high-end laptops, tot een sportfiets met ingebouwde virtuele game. Bezoekers van de Taiwan Excellence Showcase krijgen vier dagen lang de kans om kennis te maken met de kroonjuwelen van de Taiwanese tech- en designindustrie. Bijna honderd producten kunnen ter plaatse ervaren en gereviewd worden; experts staan klaar om vragen te beantwoorden. Merken als Asus, BenQ, Hiti Digital, Heartway Medical, Gigastone en Kuonao tonen hun slimste gadgets voor gebruik binnen onder meer de sportsector, gezondheidszorg, zakelijke markt en horeca.

HandelsrelatieDe laatste decennia is de aandacht voor technologie en vormgeving wereldwijd, en in het bijzonder in Taiwan, sterk gegroeid. Taiwan is zelfs de grootste computerchipfabrikant ter wereld en wereldleider in zowel productie als design van smartphones, laptops, fietsen en nog veel meer. Hoofdstad Taipei is verkozen tot World Design Capital 2016. "Taiwan en Nederland zijn al lang belangrijke partners," vertelt Walter Yeh, Executive Vice President van TAITRA. "De vriendschap is sterker geworden naarmate de jaren voorbij zijn gegaan. Het is onze eer om de Taiwanese spirit naar jullie prachtige land te brengen."

Nederland is na Duitsland de belangrijkste Europese handelspartner van Taiwan. Na China en Singapore is Taiwan de grootste exportbestemming van Nederlandse producten in Azië en Taiwanese bedrijven hebben een sterke aanwezigheid in de Nederlandse fietsindustrie, technologie en scheepvaart.

Gedeelde visieTijdens de opening van de Taiwan Excellence Showcase stond de gedeelde visie van Nederland en Taiwan op design en innovatie centraal. De heer Tai-Chu Chou, ambassadeur van Taiwan in Nederland, heette de bijna tachtig genodigden welkom en tech ondernemer Ate van der Meer verzorgde een inspirerende presentatie. "Mooi om te zien hoe trots de Taiwanezen zijn op de producten die hun bedrijven ontwikkelen, stelt Van der Meer. "Ze hebben net als wij een bloeiende buitenlandse handel, iets waar we vandaag volop met elkaar in over gesprek kunnen."