Nieuws Actueel

'Kwartaalcijfers drukken Wall Street'

Van onze redactie 20 oktober 2015

Image 5356304

IBM gaf maandagavond een winstwaarschuwing af voor het lopende boekjaar. Het concern rapporteerde de veertiende omzetdaling op rij, die vooral het gevolg was van ongunstige wisselkoerseffecten.

Harley-Davidson kampt eveneens al langer met tegenvallende verkopen. Het Amerikaanse bedrijf stelde dinsdag voorbeurs zijn verkoopverwachtingen naar beneden bij. Ook Lockheed Martin kwam met een tegenvallende omzetprognose. De wapenfabrikant verwacht dat de omzet in 2016 nagenoeg gelijk zal zijn aan het resultaat dit jaar, maar analisten hadden in doorsnee op meer gerekend.

Verizon

Veder weet Yum Brands de aandacht op zich gericht. Het moederbedrijf van onder meer Kentucky Fried Chicken (KFC) en Pizza Hut zet zijn Chinese tak op eigen benen. Daarmee geeft het bedrijf gehoor aan de oproep van een activistische aandeelhouder. Yum haalt meer dan de helft van zijn omzet uit China, maar de verkopen staan er onder druk.

Telecombedrijf Verizon doet het wel goed. Het liet voorbeurs weten te profiteren van de aanwas van het klantenbestand. Winst en omzet kwamen afgelopen kwartaal een stuk hoger uit dan een jaar eerder.

Weight Watchers

Het Amerikaanse ministerie van Handel maakte daarbij bekend dat de in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten in september verder is aangetrokken. Het totaal aantal afgegeven bouwvergunningen liep vorige maand wel terug.

Maandag gooide Weight Watchers nog hoge ogen op Wall Street. De beurswaarde van het dieetbedrijf verdubbelde ruimschoots nadat bekendgemaakt werd dat mediagrootheid Oprah Winfrey een forse hoeveelheid aandelen in de onderneming koopt en toetreedt tot de raad van bestuur.

Het bredere sentiment werd maandag echter gedrukt door tegenvallende resultaten van Morgan Stanley. De Dow-Jonesindex sloot 0,1 procent hoger op 17.230,54 punten en de S&P 500 kwam met een marginale plus op 2033,66 punten. De Nasdaq won 0,4 procent tot 4905,47 punten.

EPA