Nieuws Actueel

Laat die ronkende elevator pitch maar achterwerge

Caroline Spilt 10 april 2015

Pitch elevator blog top groot

Niet doen: een ronkende pitch poneren, als iemand je vraagt wat je doet voor de kost. Een beetje subtiliteit leer je van Richard de Vries, de best gelezen blogger van deze week.

Wel doen: de blogtop 5 halen zonder te bloggen. Knap werk, Janneke van Heugten.

1. Richard de Vries - Een elevator pitch waar de commerciële monoloog vanaf spat

Je kent ze vast. De snelle ondernemers die tijdens een bijeenkomst rap vertellen wie ze zijn en welke meerwaarde ze bieden. Je krijgt een elevator pitch om de oren waar de commerciële monoloog van af spat en de one million dollar vraag volgt 'wat kan ik nu voor je betekenen?'. Dat is echt korte termijn denken. Een advies direct. Doe dat vooral niet. Ik adviseer laat een dergelijke elevator pitch altijd achterwege. Ga dan een gesprek met onbekenden aan zonder een ronkende elevator pitch.

2. Renzo Verwer - Begin niet over ouderschap

Janneke van Heugten gaf in haar leerzame blog het advies om als vrouwelijke ondernemer niet over je moederschap te beginnen. Ik zou daar iets aan toe willen voegen. Begin als werknemer niet over je ouderschap.

3. Martine Teeselink - Keihard in jezelf investeren

Vanochtend zat ik te luisteren naar een webinar over de succesfactoren van 'next generation ondernemers'. Dat ging vooral over dienstverleners en online marketing, maar het zette me aan het denken over wat nou écht de succes van een bedrijf bepaalt.

4. Ad van Beek - Dansen met klanten

Ze negeren je begroeting. Geven geen antwoord op je vraag. Doen alsof je lucht bent. Behandelen je als vuil. Zijn te druk met hun mobiel. Een greep uit de dagelijkse praktijk op de winkelvloer. Klanten. Het valt allemaal niet mee om hier elke dag mee geconfronteerd te worden. Het leven door de bril van de verkoopster.

5. Sigrid Jansen - Bevlogenheid is gratis energie

‘Bevlogen ondernemen’ en ‘de waan van de dag’ zijn twee uitspraken die elkaar wellicht tegenspreken. De vraag is of ze naast elkaar kunnen bestaan. Kun je bevlogen zijn en toch opgeslokt worden door de waan van de dag? Of gaan die twee niet samen?