Nieuws Actueel

Laatste schoenenwinkel in Ruurlo sluit deuren

Van onze redactie 17 augustus 2015

Schoenen thinkstock 1

"Hoewel ons klantenbestand nog ieder jaar groeide, was het niet meer mogelijk om de winkel financieel rendabel te houden. We hebben zelf het besluit genomen", vertellen Alex en Nienke Hogevonder in de bijna lege winkel. Inmiddels heeft het stel de moeilijkste tijd achter zich. Alex: "We hebben er slapeloze nachten van gehad. Maar we hebben een weloverwogen besluit genomen. We hadden onvoldoende financiële reserves voor de toekomst. En dan moet je reëel en eerlijk voor jezelf zijn. Hoe graag we ook hadden willen doorgaan."

Tranen Het deed hen goed dat veel vaste klanten hen na hun besluit persoonlijk kwamen bedanken. Alex: "Sommigen stonden met tranen in hun ogen. Vooral ouderen vonden het heel jammer dat we gaan sluiten."

Oorsprong De oorsprong van de schoenenwinkel gaat terug naar begin jaren zestig van de vorige eeuw, toen Alex' vader Gerrit Hogevonder als schoenmaker in Ruurlo van start ging in het pand waar nu Pandora Bloemen is gevestigd. Daarna kochten Gerrit en Jo Hogevonder het pand aan de Dorpsstraat 21. In 1967 werd de zaak voor het eerst verbouwd. De laatste verbouwing had in 2012 plaats. Zaterdag was de winkel nog eenmaal open om reparaties af te halen. Het pand wordt waarschijnlijk te koop of te huur aangeboden. Wat Alex na de sluiting van de winkel gaat doen weet hij nog niet. Nienke komt voorlopig voor een half jaar in dienst van Ans Bloemenshop in Ruurlo.

Foto: Thinkstock