Nieuws Actueel

'Lager begin op Wall Street verwacht'

Van onze redactie 30 januari 2015

De Amerikaanse economie is in het 4e kwartaal van vorig jaar met 2,6 procent gegroeid op jaarbasis. Economen rekenden in doorsnee op 3 procent. In het derde kwartaal van 2014 ging de grootste economie van de wereld nog met 5 procent vooruit.

Kort na aanvang van de handel maakt de Universiteit van Michigan een cijfer over het Amerikaanse consumentenvertrouwen bekend.

Google Amazon gaat fors omhoog in de handel voorbeurs. De internethandelaar maakte donderdag nabeurs beter dan verwachte winstcijfers bekend.

Ook Google kwam donderdag na het slot met resultaten. De winst van de internetgigant steeg afgelopen kwartaal met 41 procent. De resultaten konden echter niet voldoen aan de verwachtingen van analisten.

Cijfers Olieconcern Chevron liet vrijdag weten het budget voor het zoeken naar olie en gas dit jaar met 13 procent te verlagen tot 35 miljard dollar.

Vrijdag voor opening van de handel kwamen verder nog onder meer Xerox, MasterCard en Eli Lilly met hun kwartaalcijfers.

De Dow-Jonesindex sloot donderdag met een winst van 1,3 procent op 17.416,85 punten. De brede S&P 500 steeg 1 procent tot 2021,25 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq eindigde ook 1 procent in de plus, op 4683,41 punten.