Nieuws Actueel

'Lager begin op Wall Street'

Van onze redactie 26 januari 2015

Beursbedrijf NYSE liet weten de gewone openingstijden te hanteren, ondanks de dreiging van een grote sneeuwstorm die New York lijkt te gaan raken.

De Amerikaanse verpakkingsbedrijven MeadWestvaco en RockTenn kunnen op belangstelling rekenen. Zij kondigden aan samen te gaan in een fusiebedrijf met een beurswaarde van 16 miljard dollar.

AT&T

Verder liet telecomconcern AT&T weten verder uit te breiden in Mexico met de overname van Nextel Mexico voor bijna 1,9 miljard dollar.

Ook IBM staat in de aandacht. Het bedrijf zou bezig zijn met een reorganisatie waarbij mogelijk 110.000 banen gaan verdwijnen. Met die enorme ingreep zou IBM zich beter willen concentreren op dienstverlening via het internet.

D.R. Horton

D.R. Horton, de grootste huizenbouwer van de Verenigde Staten, staat hoger in de handel voorbeurs, dankzij beter dan verwachte kwartaalcijfers.

Na het slot van de handel in New York maken Microsoft en Texas Instruments hun resultaten bekend. Later deze week komen nog cijfers van onder meer 3M, Caterpillar, Apple, Boeing, Facebook en Google. Ook komen er nog macrocijfers uit de VS.

De Dow-Jonesindex sloot vrijdag 0,8 procent lager op 17.672,60 punten. De S&P 500 zakte 0,6 procent tot 2051,82 punten, terwijl de technologiebeurs Nasdaq 0,2 procent steeg tot 4757,88 punten.

EPA