Nieuws Actueel

'Lager begin voor AEX'

Van onze redactie 26 mei 2015

Image 4948165

,,De beurzen lijken iets lager te gaan beginnen, ondanks de overwegend sterke koerswinsten in Azië. De maatregelen om de handel tussen de Chinese beurzen en de markt in Hongkong verder te versoepelen zorgden daar voor optimisme. In Europa blijft de aandacht vooral uitgaan naar het noodlijdende Griekenland, dat nog altijd geen schuldendeal heeft'', aldus analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen.

In het Verre Oosten gingen de belangrijkste aandelenmarkten dinsdag overwegend omhoog. De Nikkei in Tokio noteerde vlak voor het luiden van de slotbel 0,2 procent in de plus en stevende daarmee af op de achtste winstbeurt op rij. In Hongkong, waar beleggers terugkeerden na een lang weekeinde, steeg de Hang Seng-index 1,3 procent.

Memorial Day

De aandelenbeurs in Amsterdam sloot maandag licht lager. Er werd weinig gehandeld op de financiële markten aangezien veel bedrijven en Europese beurzen dicht waren op tweede pinksterdag. Ook Wall Street was maandag gesloten vanwege Memorial Day. De AEX-index op Beursplein 5 eindigde 0,2 procent lager op 501,14 punten. De MidKap daalde 0,1 procent tot 755,00 punten. De beurs in Parijs zakte 0,5 procent. De markten in Frankfurt, Londen, Zürich, Wenen, Kopenhagen en Oslo waren gesloten.

De euro was dinsdag voorbeurs 1,0933 dollar waard, tegen 1,0974 dollar bij sluiting van de Europese beurshandel op maandag. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,3 procent meer op 59,88 dollar. Brentolie steeg 0,1 procent in prijs tot 65,59 dollar per vat.