Nieuws Actueel

Lageveld Wierden als toeristenmagneet

Van onze redactie 17 juni 2015

Lageveld wierden

Het college van de gemeente Wierden staat daar in elk geval open voor. „We gaan daar in principe in mee, in afwachting van de onderzoeken die nu plaatshebben”, zegt een gemeentewoordvoerder. Hij doelt daarmee op onderzoeken naar effecten op de flora en fauna, maar ook naar bijvoorbeeld geluidsoverlast en de gevolgen voor buurtbewoners. Zo waren er vorig jaar enkele klachten over het volume van de acts op Boulevard Outdoor.

Vlotter„We willen het nu gewoon goed geregeld hebben”, zegt beheerder René Nollen. „Bij het huidige plan moet de gemeente telkens een uitzondering maken als er een vergunningaanvraag binnenkomt. Zoiets moeten we niet willen. Als er een aanpassing is, loopt het een stuk makkelijker en vlotter.”

BouwenTevens wil de regio dat het in de toekomst makkelijker is om nieuw te bouwen op het terrein. De eerste bescheiden stapjes zijn daarvoor al gezet. In de vorm van zeecontainers komt er een opslag voor Evolve dat zich bezighoudt met bootcamptrainingen. Dat past goed bij het plan om op termijn meer sportactiviteiten op Het Lageveld te houden. Ook komen er eventueel meerdere horecavoorzieningen bij. Op het moment is dat er één in de vorm van het Paviljoen.

Waarschijnlijk duurt het ruim een jaar voordat de wijziging eenmaal is doorgevoerd. De onderzoeken zijn nog niet afgerond en ook de gemeenteraad van Wierden moet zich er over uitspreken. Tot die tijd moet Het Lageveld het doen met de huidige bestemming en zo nu en dan een ontheffing.

Foto: Dancefestival op Het Lageveld (Marieke Bakker)