Nieuws Actueel

Lange Frans kreeg betaald voor Jumbo-reclame

Van onze redactie 8 december 2014

De commercial van Jumbo veroorzaakte veel ophef op sociale media, vooral om de lengte van de reclame en de hoeveelheid geld die ervoor is uitgegeven. Het omstreden spotje is onderdeel van de kerstactie ‘Samen vieren we kerst’ en vraagt aandacht voor maatschappelijke organisaties zoals de Voedselbank.

Doneren of zelf houden In een interview met Mattie en Wietze vertelde Frans dat de deelnemende artiesten konden kiezen om het geld te doneren of het zelf te houden. "Ik heb gewoon gekozen voor het geld, maar er zullen ongetwijfeld anderen zijn die het gedoneerd hebben." Lange Frans ziet zijn salaris als een investering om de kerstactie van Jumbo te kunnen maken. "Als er een mooi initiatief komt en een supermarkt als Jumbo samenkomt met goede doelen zoals het Leger des Heils om mensen die het echt nodig hebben te helpen, dan moet je misschien van tevoren een klein beetje investeren om dat op poten te zetten."

In een reactie verklaart Jumbo: "In tegenstelling tot wat nu op social media verschijnt hebben alle betrokken artiesten belangeloos meegewerkt aan de opname van het themalied, waarvan de opbrengsten ten goede komen aan negen maatschappelijke organisaties. De artiesten hebben enkel een geringe onkostenvergoeding gekregen voor de dag dat zij hebben meegewerkt aan bij de opname van de tv-reclame. Jumbo hoopt dat dit misverstand het doel van deze actie - aandacht vragen voor armoede en eenzaamheid - niet in de weg staat."