Nieuws Actueel

Larcom in actie voor werk en inkomen

Van onze redactie 1 mei 2015

Werk kantoor ondernemen economie Thinkstock

De medewerkers van Larcom die onder meer uit Den Ham, Vroomshoop en Westerhaar komen, maken zich ernstige zorgen omdat ze geen weet hebben van wat er met hen gaat gebeuren. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft gezegd geen ruimte te zien voor loonsverhoging.

Actiedag

Woensdag was een actiedag bij Larcom Kruzeborg in Hardenberg en het Larcom-filiaal in Ommen. Ruim driehonderd medewerkers hadden zich in beide kantines verzameld om afgevaardigden van de gemeenten Hardenberg en Ommen te ontvangen. In Hardenberg was naast Alie de Jong van het CNV en Alexander Reilling van de Participatiewet ook Annette Wittich aanwezig om ruim honderd handtekeningen in ontvangst te mogen nemen die de afgelopen week door de medewerkers zijn getekend. Wittich vertelde dat ze de petitie meeneemt om binnen de VNG aandacht te vragen voor het probleem.

Staan

De medewerkers gingen vijf minuten staan om op deze manier de actie kracht bij te zetten. Marike Langebeek liet weten dat het heel erg nodig is om over de negatieve maar vooral ook over de positieve gevolgen afspraken te gaan maken. „Werkzekerheid is het belangrijkste punt, maar daarnaast willen we in de cao vooral een fatsoenlijke loonverhoging kunnen afspreken”, aldus verwoordde de FNV-bestuurster de standpunten.

Foto: Thinkstock