Nieuws Actueel

Lastminuteboeker laat Turkije links liggen

Van onze redactie 13 augustus 2015

Image 5152749

Corendon-topman Steven van der Heijden herkent de cijfers. Hij verwacht dat de boekingen naar bestemmingen als Kuşadasi, Alanya en Bodrum deze week opnieuw een stuk lager zullen uitkomen. ,,Dat zie je altijd. Als er veel gedoe is met een bepaalde bestemming, dan reageren mensen daarop.''

Ook TUI Nederland merkt dat klanten voorzichtiger zijn geworden wat betreft Turkije. Volgens een woordvoerster wordt er de afgelopen weken vaker naar andere lastminutebestemmingen geboekt.

Lastminuteboekingen

Dat het animo voor vakanties naar Turkije is afgenomen, heeft wel alleen gevolgen voor de lastminuteboekingen. Van der Heijden van Corendon stelde donderdag dat veel mensen die naar het land willen al hebben geboekt.

Over het hele seizoen lopen de boekingen naar Turkije nu ruim 6 procent achter vergeleken met vorig jaar rond deze tijd. Daarmee is het land nog altijd wel de meest populaire bestemming voor vliegvakanties uit Nederland.

Volgens de ANVR kunnen de cijfers van week tot week soms erg fluctueren. Dit hangt ook af van bijvoorbeeld het weer. Het was vorige week erg mooi weer in Nederland, waardoor er over gehele linie ook iets minder pakketreizen werden geboekt.

Alles bij elkaar lopen de vakantieboekingen dit seizoen ongeveer 1,3 procent achter. Daarbij valt op dat Spanje, de nummer twee op de lijst, behoorlijk in populariteit is gestegen.

EPA