Nieuws Actueel

Lavaglas Europa's beste innovatie

Bram de Vrind 25 juli 2014

Niet de revolutionaire messenschoonmaker KnifeCleaner uit Nederland, maar een lavaglas uit IJsland is het meest innovatieve product van Europa. dat besliste de jury tijdens de 25e editie van de 'European Company of the YearCompetition' in Tallinn (Estland). Winnaar werd IJsland met een handgemaakt glas gemaakt van lava.

Interview KnifeCleaner: Met 'niets' gewonnnen Vier briljante Europese startups

Het gaat om een verkiezing onder studentenondernemingen in het MBO. Zo’n 250 Europese studenten uit 38 landen namen afgelopen dagen deel aan de Europese MBO finale voor studentenbedrijven in Tallinn. In de strijd om de titel 'Beste MBO studentenbedrijf van Europa' viel KnifeCleaner, het Nederlandse team van RijnIJssel in Arnhem, net buiten de prijzen. De eerste prijs ging naar de ondernemende studenten uit IJsland. Zij ontwierpen en maakten zelf een souvenir, een handmade glas gemaakt van zwarte klei en lava uit eigen land. De tweede plaats was voor Verenigd Koninkrijk, Zweden eindigde derde.

Jong OndernemenKnifeCleaner kreeg deze Europese kans door mee te doen aan het ondernemerschapprogramma van Jong Ondernemen, de stichting die jongeren wil inspireren en uitdagen om te bouwen aan een ondernemende toekomst. De jonge ondernemers brachten de afgelopen maanden een messenschoonmaker voor in de horeca op de markt.

ComplimentenGeert-Jan Wassink, begeleidend docent van KnifeCleaner: "De jongens hebben echt een hele goede prestatie geleverd tijdens deze Europese competitie. Hoewel de concurrentie sterk was, kregen we alleen maar complimenten over hun performance. Het enthousiasme en de passie waarmee ze zichzelf presenteerden was top! Het is jammer dat je dan niet wint, maar de ervaring neem je mee. Het was geweldig!”

In de schappenKnifeCleaner is inmiddels doorgestart als echt bedrijf. Hun product wordt de komende tijd doorontwikkeld en zal medio 2015 in de schappen liggen.