Nieuws Actueel

LDR-Lighting breidt uit en wordt Energieplein Eibergen

Van álle markten is hij niet tot in detail thuis, maar in grote lijnen weet Iwan Kreft juist wel wat er op het gebied van duurzame energie te koop is. De ondernemer in ledverlichting breidt zijn zaak LDR-Lighting in een kantoor/winkelpand aan de J.W. Hagemanstraat daarom uit tot Energieplein Eibergen.

Van onze redactie 12 november 2015

Energieplein Eibergen Iwan Kreft Frans Nikkels

Kosten-batenanalyse„Ik kan mensen met een kosten-batenanalyse voorrekenen wat het kost en wat het oplevert om verlichting te vervangen door energiezuinige alternatieven. Datzelfde kan ook als je wijst op alternatieve verwarmingstechniek, toepassing van simpele isolatie en noem maar op. Ik kwam zo voor een autobedrijf hier vlakbij uit op een besparing op energiekosten van 7.200 euro op jaarbasis. Dat scheelt ongeveer 20 euro per dag. Zoiets is voor veel ondernemers overtuigend genoeg om door te pakken. Ik adviseer gratis, omdat er negen van de tien keer een opdracht uit voortvloeit.”

ParticulierenEnergieplein Eibergen is ook bestemd voor particulieren. „Ook voor consumenten valt er te bezuinigen en te verduurzamen, wat men zelf maar wil. Ik wil hier informatie en demonstratiemodellen met elkaar bundelen. Deelnemende lokale specialisten kunnen de geïnteresseerden vrijblijvend benaderen.”

Kreft, zelf betrokken bij BerkellandEnergie, is enthousiast over de duurzaamheidslening van de gemeente Berkelland. „Het is zonde daar geen gebruik van te maken. Leen er tegen 0,5 procent voor de investeringen die je aan je huis doet en laat eventueel eigen (spaar)geld op de bank staan.”

Foto: Iwan Kreft tussen de ledverlichting met in de hand een monster van gecombineerde vloerisolatie en -verwarming en naast zich een zonnepaneel. (Frans Nikkels)