Nieuws Actueel

Leapfunder haalt 2 miljoen op

Lotte Grimberg 14 januari 2015

Investeerders hebben steeds meer interesse in het investeren in startups. Zo bereikte Leapfunder, een bedrijf van Nederlandse bodem dat online investeren in startups faciliteert, vorige week een mijlpaal. Zij hebben het voor elkaar gekregen om de eerste 2 miljoen euro aan investeringen te sparen.

Leapfunder heeft een investerings- en betaalmethode ontwikkeld die het voor iedereen mogelijk maakt te investeren in een idee waar zij in geloven. De kleinst mogelijke investering ligt rond de €1.000. Online investeren kan met de Leapfunder Note, een converteerbare note die de gebruikelijke administratiekosten en stapels papier onnodig maakt.

KrachtHet blijkt populair om te investeren via Leapfunder. “Er zit kracht in aantallen” volgens founder en CEO Tienko Rasker. “Het traditionele investeringsproces laat een grote bron mogelijke investeerders onbenut. Dit is vooral te wijten aan de hoeveelheid papierwerk. Kleine investeerders kunnen nu makkelijk investeren en je hebt er maar 10-30 nodig om aan de slag te kunnen met je bedrijf.” Ook menig grote traditionele investeerder behoort tot het netwerk. De online community van Leapfunder groeit met ongeveer 8% per week en is dé plek aan het worden waar investeerders ervaringen en informatie kunnen te delen.

InvesteringsrondesOok Leapfunder zelf heeft grote ontwikkelingen doorgemaakt. De groei in het geinvesteerde geld afgelopen kwartaal alleen was 3.3x. Naar schatting is 2/3e van dit geld afkomstig van nieuwe investeerders en dat geeft aan hoe populair investeren via de convertible note is. Er zijn in totaal 18 startups die succesvolle investeringsrondes hebben afgerond en er zijn er nog 8 open. De gemiddelde investering is €7.500 en de gemiddelde ronde sluit op €100.000.