Nieuws Actueel

Leasemarkt trekt aan dankzij MKB

Caroline Spilt 28 augustus 2015

Lease car auto middelgroot

De Nederlandse leasemarkt voor bedrijfsmiddelen zoals vrachtwagens en machines trekt flink aan. In het tweede kwartaal werd voor 1,31 miljard euro aan nieuwe leasecontracten gesloten, een stijging van meer dan 30 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dit blijkt uit vrijdag gepubliceerde cijfers van de Nederlandse Vereniging van Leasemaatschappijen (NVL).

De leasemarkt komt daarmee over de eerste zes maanden op een totaal van 2,6 miljard euro, een toename met 33 procent. Deze cijfers bevestigen volgens de brancheorganisatie de toename van het ondernemersvertrouwen en de stijging in bedrijfsinvesteringen.

Belangrijke financieringsbronLeasing van bedrijfsmiddelen betreft vooral vrachtwagens, machines, ICT-oplossingen, grondverzet- en bouwmaterieel, kopieermachines en drukpersen. Vorig jaar werd nog afgesloten met een totaal volume van 4,3 miljard euro. Daarmee is leasing, na bankfinanciering, de tweede belangrijkste externe financieringsbron van de bedrijven, aldus de NVL.

MKBHet midden- en kleinbedrijf is veruit de grootste afnemer van leasing; 86 procent van de totale leasemarkt betreft het MKB.