Nieuws Actueel

Leasen is niet gunstig voor particulier

Caroline Spilt 6 mei 2015

Privélease is voor particulieren lang niet zo gunstig als het lijkt. Met name de kleine lettertjes in de contracten kunnen mensen veel geld kosten, stelt de Vereniging Auto van de Zaak woensdag in De Telegraaf. Problemen doen zich vooral voor bij voortijdige beëindiging van een contract wanneer soms hoge afkoopsommen worden gehanteerd.

Ook het inleveren van de auto is een dure grap. Soms wordt dan wel driehonderd euro per schade gerekend, ook voor 'kleine krassen die horen bij normaal gebruik'.

Ook voor auto's zonder bijtelling moet een rittenadministratie worden gevoerd als de leaserijder het jaar begon in een auto met bijtelling. Dat bericht De Telegraaf woensdag. Doen leaserijders die jaarlijks minder dan 500 kilometer privé rijden dat niet, dan wacht hen een hoge naheffing van de belastingdienst. De rechtbank in Haarlem bepaalde vorige week dat een leaserijder die gedurende het jaar naar een elektrische auto zonder bijtelling was overgestapt en toen gestopt was met zijn rittenadministratie terecht aangeslagen was door de belastingdienst.