Nieuws Actueel

LeasePlan schiet omhoog in winst

Lotte Grimberg 20 augustus 2014

LeasePlan heeft in het eerste halfjaar ruim 18 procent meer winst gemaakt dan in dezelfde periode een jaar geleden. Dat maakte het wereldwijd actieve autoleasebedrijf uit Almere woensdag bekend.

De nettowinst kwam uit op 202 miljoen euro tegen 171 miljoen euro een jaar geleden. De vloot groeide de afgelopen periode van 1,37 miljoen tot 1,38 miljoen voertuigen.

Ook over de tweede helft van het jaar is de onderneming positief. LeasePlan rekent op een stijging van de winst. Of de stijging een soortgelijke omvang heeft als die in het eerste halfjaar, is volgens het bedrijf niet te zeggen.

StaatLeasePlan maakte in 2008 als eerste financiële instelling gebruik van de garantieregeling van de Staat, nadat de onderneming door de crisis in de problemen was geraakt. De onderneming loste eerder dit jaar het laatste deel van zijn door de Staat gegarandeerde leningen af. Het totale pakket aan leningen aan LeasePlan bedroeg 6,5 miljard euro. Het bedrijf betaalde de Nederlandse overheid bijna 200 miljoen euro aan rente.