Nieuws Actueel

Leegstand winkelhart Wierden rukt op

Van onze redactie 13 januari 2015

Zo vertrokken onlangs modezaak Nice en de tegenovergelegen outletwinkel Knus uit de Stationsstraat. Aan het deel van de Marktstraat achter de Rabobank zijn na het vertrek van onder meer euroknaller Tedi alleen nog brillenzaak Pearle en kledingwinkel Bonita over. Verderop in de straat trekt het wel iets aan, maar ook daar vertok niet lang geleden speelgoedwinkel Top 1 Toys.

Grote zorg„De leegstand is inderdaad een grote zorg van het college”, bevestigt Wethouder en PPW’er Theo de Putter. „Als gemeente heb je daar niet altijd invloed op. Je kunt het centrum zo goed mogelijk in de etalage zetten en de mensen zo goed mogelijk faciliteren, zodat je ondernemers van buiten aantrekt. Verder heeft het vooral met de markt te maken.”

InternetOok John Reterink eigenaar van boekhandel Reterink voelt dat. „Het internet is een voorname reden. Wie vanuit de luie stoel kan bestellen, doet dat. Dus moet je je zien te onderscheiden. En dat is lastig.” VerbouwingTevens zeggen vertrekkende ondernemers dat ze in de periode dat het centrum ingrijpend verbouwd werd veel omzet zijn misgelopen en die klap nooit meer te boven zijn gekomen. RegioWierden is in de regio in ieder geval zeker niet de enige gemeente die te kampen heeft met leegstand. „Maar dat is slechts een schrale troost en geen oplossing”, zegt De Putter. „We moeten het er zeker niet bij laten zitten.”

Foto: Carlo ter Ellen