Nieuws Actueel

Leemans Afval en Reiniging opent nieuw afvalbrengpunt op Bedrijvenpark Twente

Van onze redactie 25 maart 2015

Mark Paters Frans Nikkels

Bij het nieuwe afvalbrengpunt kan restafval, puin, sloopmateriaal, papier, kunststof en interieurmateriaal gescheiden worden aangeboden. Het zogenoemde ‘Leemans ABP’ neemt alleen droge ‘fractie’ aan. Groente-, fruit- en tuinafval kan er dus niet worden geloosd.

„Als bedrijf moet je steeds iets nieuws bedenken en op de trends inspelen”, vertelt Hans Kobes namens Leemans. „Recyclen is natuurlijk hot. Ook wil de gemeente Almelo de grijze bak minder vaak gaan inzamelen, namelijk een keer per maand. Daar spelen we ook op in.

KostenHet storten van afval kost bij Leemans ongeveer evenveel als bij het gemeentelijk afvalbrengpunt. „De prijs voor het wegbrengen van het afval wijkt bij ons niet veel af van de tarieven in de directe omgeving”, vertelt Mark Paters. Hij is als logistiek medewerker dagelijks te vinden op het terrein op het Bedrijvenpark Twente. „Er staat hier een grote hal waarin we het afval verzamelen en scheiden. Leemans heeft belang bij meer kilo’s afval, want dat levert meer op als het wordt gerecycled,” vertelt logistiek medewerker Mark Paters.

Leemans Afval en Reiniging is op werkdagen geopend van 08.00 tot 17.00 uur. Op zaterdag is het tussen 09.00 en 15.00 uur mogelijk afval weg te brengen.

Foto: Mark Paters van Leemans afvalbrengpunt voor de weegbrug op Bedrijvenpark Twente (Frans Nikkels)