Nieuws Actueel

Leerlingen missen bijna eindexamen biologie door foutje directie

Van onze redactie 6 mei 2015

Image 222745

De AIS is ondergebracht bij het Lorentz College in Arnhem en daar was wegens vakantie niemand aanwezig.

Paniek De leerkracht die het examen moest afnemen, meende dat het examen om 13.00 uur zou worden afgenomen. Volgens de docent, Mischa Oosterhoff, had hij die tijd van de directie doorgekregen. Na paniektelefoontjes van leerlingen en ouders kon Oosterhoff alsnog worden opgetrommeld en kon het examen om 9.30 uur beginnen.

Boos De ouders van de leerlingen zijn des duivels. Een ouder: "Dit is in hoge mate onprofessioneel. Onze kinderen hebben hier meer dan nodig stress van ondervonden." Volgens de ouder zou Oosterhoff zich niet eens hebben verontschuldigd voor de fout. Dat ontkent de docent. "Ik heb 2 keer gezegd dat het me spijt. Ik was ook verbolgen over de gang van zaken." Het verwijt van onprofessionaliteit gaat Oosterhoff te ver. "Maar het was niet handig".

Fatale gevolgen Volgens 1 van de ouders had de fout van de schoolleiding fatale gevolgen kunnen hebben voor de leerlingen. Als het examen woensdagochtend niet was afgenomen, hadden de scholieren de herkansing moeten afwachten. Die is pas in november. "De kinderen hadden dan hun diploma niet kunnen halen en aansluiting op vervolgonderwijs gemist. Onvergeeflijk."

Oosterhof kan dat rampscenario niet bevestigen. "Daarvoor moet u bij de directeur, Jochen Katzer, zijn." Die was, wegens vakantie, onbereikbaar.