Nieuws Actueel

Leg de lat niet te hoog

Lotte Grimberg 20 juni 2014

"Falen heb je in je eigen hand", aldus blogger Madelon Dik. De weg naar succes is volgens haar simpel, namelijk een gepast doel kiezen. Zelf heeft Madelon Dik haar weg naar succes gevonden, want zij mag zich winnares noemen van de blog top-5 van deze week.

1. Madelon Dik - Falen doe je zelfJe werkt hard en je hebt geen succes. Je krijgt niet het gewenste aantal klanten, je hebt niet voldoende opdrachten, je bereikt niet het target dat je wilt… Is dat falen? Welnee, dat is blind varen op doelen die kennelijk niet realistisch zijn met de activiteiten die je doet.

2. Daan Vaneker - Wonen op kosten van de zaakWanneer is het mogelijk om een niet splitsbare (geen eigen opgang e.d.) huurwoning op de zaak te zetten? Indien een woning zowel zakelijk als privé gebruikt wordt kan de ondernemer kiezen dit pand tot het ondernemersvermogen te rekenen of tot het privé vermogen. Deze keuze maakt u op het moment dat u de woning huurt/koopt, of dat u uw bedrijf opricht.

3. Jan de Roos - Schreeuwers op het asfaltWe zien het voor ons gebeuren. Er rijdt een groepje wielrenners voorbij, dicht op elkaar zoals de profs ook rijden. Handen onder in de beugels. Er valt iets van iemand zijn fiets, achteraf blijkt het een materiaal tasje te zijn.

4. Joost de Kluijver -Ideologische mobieltjes-safariAf en toe is de duurzame hoek van de economie net de oude economie. Zo hebben veel van de huidige groenen volgens mij goed opgelet toen de captains of industry zo’n tien, twintig jaar geleden hun enorme organisaties allerlei gedrochten van missies opspelden.

5. Rick Kruiswijk - Het individualisme is voorbijWe bewegen van een ik- naar een wij-gedreven maatschappij. Dit vraagt om goed talent management. Daarnaast zullen managementteams hun bedrijf op een andere manier moeten aansturen.